• Programari: 10-18 0726 206397

DESPRE NOI

Dr. Violeta Parvu

Pasionata de aplicarea principiilor de medicina holistica in tratamentul bolnavilor, inca din perioada facultatii, face numeroase cursuri de medicina naturista, fitoterapie, apiterapie, medicina chineza, ayurveda, pentru a-si imbogati si perfectiona modul de a trata al pacientilor si a-si forma o viziune holistica, integrala, asupra bolilor si cauzelor lor.

Principiile fundamentale pe care le aplica in terapie sunt:
Integrarea holistica a tratamentului- pacientul este un intreg indivizibil: corp, minte, suflet, de aceea tratamentul va integra toate aceste niveluri ale fiintei, pentru o vindecare completa;
– Identificare si tratarea cauzelor bolii – cauzele bolilor se afla dincolo de simptomatologia clinica pe care bolnavul o manifesta, adesea ascunse in nivelele profunde ale mintii si sufletului bolnavului;
Atitudinea activa a bolnavului in fata bolii- bolnavul va fi direct si activ implicat in propria vindecare, prin intelegerea cauzelor care i-au generat boala si asumarea constienta a efortului pentru vindecare;
Tratamentul natural al bolilor- plantele medicinale, remediile naturale, hrana naturala adecvata si mai ales schimbarea in bine a stilului de viata nesanatos, au un efect determinant in vindecare.

Experienta profesionala

Medic specialist medicina de familie cu competenta ayurveda, apiterapie, fitoterapie, aromaterapie, gemoterapie,dietoterapie ayurvedica si Panchakarma, ecografie generala – Centrul Naturist de Sanatate Raphael Medica – Steaua Divina Bucuresti din 2003- pana in prezent si Brasov din 2012- pana in prezent, ofera numeroase consultatii de medicina alternativa – fitoterapie, apiterapie, dietoterapie, ayurveda, biorezonanta;
– 2004-2005 – lector al cursurilor de fitoterapie pentru formare profesionala – consilier naturist Plafar -organizat de SC. Raphael Infomed -Bucuresti
– Sustine numeroase conferinte despre medicina naturista („Plantele si puterea lor vindecatoare”- 2005- Adunarea Generala a membrilor si simpatizantilor revistei Lumea Misterelor, „Hipertensiunea arteriala si dieta” – Simpozionul Body Mind and Spirit- 2006) precum si interviuri despre medicina naturista (Copilul.ro, Romania Libera);
– Articole scrise in ziare si reviste: Farmacia Ta, Lumea Misterelor, Myrabilis, Ultraviolet.ro, Lumea medicala;
– 2003-2014 – Sustine emisiuni televizate de informare– medicina naturista- fitoterapie: TVR 2, OTV, Good life- chanel, AXA-Tv, Pro Tv, Digi Tv, Nasul TV;
– 2008- webmaster al www.terapieholistica.ro– site de informare in domeniul medicinei alternative, in special al ayurveda si fitoterapiei, si care prezinta viziunea integralista, holistica asupra bolilor si a vindecarii lor.
– Participa la Primul Simpozion al Societatii Romane de Apiterapie- Bucuresti, 2009.
– Participa la al 2-lea Congres al Medicilor Fitoterapeuti din Romania- Geoagiu Bai- mai 2011, cu lucrarea „Un caz clinic de hipotiroidism (cu afectare autoimuna) tratat cu ajutorul plantelor medicinale din flora locala si a plantelor utilizate in medicina ayurveda”.
– Participa la al 3 lea Congres al Medicilor Fitoterapeuti din Romania- Geoagiu Bai- iunie 2012, cu lucrarea „Caz clinic de chist ovarian tratat fitoterapeutic si ayurvedic”.
– Participa la al 5 lea Congres al Societatii Romane de Apiterapie- Cluj 2012 cu lucrarea „Efectele fitoterapeiei si apiterapiei, de reducere a fibrozei la o pacienta cu hepatita virala C”.
– Participa la Conferinta Nationala Antiaging – Bucuresti – nov 2013 cu lucrarea ” Metode ayurvedice de regenerare si reintinerire”

.- Participa la al 4 lea Congres al Medicilor Fitoterapeuti din Romania- Sibiu- iunie 2014, cu lucrarea „Evolutia favorabila a unor cazuri de depresie si anxietate sub tratament fitoterapic si ayurvedic”.
– Curs EMC- Colegiul Medicilor din Romania- 2016- Complicatiile diabetului zaharat.Monitorizarea pacientului.

Educatie profesionala

Licenta in Medicina Generala, la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova -1997.
Medic stagiar 1997-1999- Spitalul Clinic Universitar din Craiova.
Medic rezident in specialitatea medicina de familie 1999-2002- Spitalul Clinic „Sfanta Maria” – Bucuresti.
Medic specialist medicina de familie – 2002- Bucuresti.
– Absolva cursul de fitochimie- 2001- Bucuresti – Centrul National de perfectionare postuniversitara a medicilor si farmacistilor.
– Absolva cursul de apiterapie- 2002- Bucuresti – Centrul National de perfectionare postuniversitara a medicilor si farmacistilor.
– Absolva cursul de fitoterapie clinica si ayurveda– 2003- Bucuresti- Centrul National de perfectionare postuniversitara a medicilor si farmacistilor.
– Absolva cursul de gemoterapie si medicina chineza – 2004- Bucuresti- Centrul National de perfectionare postuniversitara a medicilor si farmacistilor.
Competenta in Apifitoterapie- 2004 – Bucuresti- Centrul National de perfectionare postuniversitara a medicilor si farmacistilor.
Competenta in Echografie generala – 2010- Bucuresti – Spitalul Clinic Fundeni – profesor dr. Stanescu Dan- Centrul National de perfectionare postuniversitara a medicilor si farmacistilor.
– Urmeaza cursul de „Medicina traditionala Ayurveda”- organizat de Asociatia Nationala pentru Promovarea Medicinelor Neconventionale- 2004.
– Absolva cursul „Principiile Fundamentale ale medicinei Ayurveda”-2006- Bucuresti- sustinut de dr.Sanjeev Sood – profesor ayurveda la Dayanand Ayurvedic – – College din India si organizat de Asociatia Medicala Romana, Societatea Romana de acupunctura si Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.
– Participa la Scoala de vara de Apiterapie desfasurata la Centrul de Apifitoterapie-Mereni- Dambovita- iulie 2009- Bucuresti.
– Urmeaza atelierul de formare din cadrul programului „Calitate in sanatate prin instruirea medicilor de familie” – Bucuresti- mai 2010.
– Participa la seminarul special de ayurveda „Panchakarma- Notiuni introductive si principalele terapii de purificare din Ayurveda”– sustinut de Dr. Sanjeev Sood prin Asociatia Nationala pentru Promovarea Medicinelor Neconventionale-octombrie 2010, Bucuresti.
– Participa la Scoala de primavara de fitoterapie organizata de Asociatia Medicilor Fitoterapeuti din Romania- Orastie- mai 2011.
– Absolva „Trainingul de pregatire in terapiile ayurveda- Panchakarma”, organizat de Dayanand Ayurvedic College din India, sub indrumarea prof dr. Sanjeev Sood, Jalandhar- India, sept 2011-oct 2011.
– Urmeaza cursul de formator apifitoterapie – Bucuresti 2013.
Membru al Colegiului Medicilor din Romania- 1998.
Membru al Asociatiei Nationale pentru Promovarea Medicinelor Neconventionale– 2004. – Membru al Societatii Romane de Apiterapie -2009.
Membru al Asociatiei Medicilor Fitoterapeuti -2010.