• Programari: 10-18 0726 206397

Managementul Stresului

Consultatii Medicale

Motto: „Important e nu ceea ce ţi se intamplă ci felul in care reacţionezi”

Ce este stresul ?
Stresul este o reactie adaptativa a organismului care apare la interactiunea cu mediul inconjurator si care este insotita deseori (in cazul in care nu este depasit ) de stări resimtite ca fiind neplacute si suparatoare ca: senzatia permanenta de tensiune, slaba integrare in mediu, sentimentul de suprasolicitare, senzatia de a fi constrans, sentimentul de lipsa a libertatii interioare.

Medicul de origine austriacă Hans Selye, a fost primul carea pus bazele conceptului de stres, in prima jumatate a secolului 20. Acesta descrie stresul ca o gama variata de reacţii adaptative ale organismului faţă de un agent stresor reprezentat de anumiţi stimuli externi ca: presiunea psihologica crescuta, traumatismele, agresiunile chimice ori biologice şi care au drept consecinţă apariţia unor variate modificări negative in organismul fiinţei umane.

Cu alte cuvinte stresul poate fi pozitiv (declanşat de o mare bucurie, de exemplu) caz in care se numeşte eustres dar şi negativ (datorat unui deces) cand poartă numele de distres.

Trebuie să ştim că nu toţi reacţionăm la stres in acelaşi mod. Astfel, o persoană armonioasă, echilibrată, care a crescut in mijlocul unei familii fără conflicte psihologice majore, care are o alimentaţie sănătoasă şi dezvoltă relaţii normale cu cei din jur, se va adapta la stres cu mai multă uşurinţă şi va avea un risc mai mic de a dezvolta o boală ca reacţie la stres, faţă de o persoană la care factorii amintiţi mai sus lipsesc.

Consecinţele obişnuite ale stresului

Stresul pozitiv sau eustresul, declanşează in organism endorfine – acei hormoni ai plăcerii cum mai sunt numiţi, şi care determină efecte benefice in organism printre care scăderea senzaţiei de durere, creşterea rezistenţei la boli, creşterea imunităţii, descărcarea de hormoni sexuali in organism, creşterea apetitului. Fiind un stres benefic pentru organism, atunci cand este controlat constient si folosit in sens benefic, nu duce la instalarea bolilor psihosomatice, din contră poate duce la ameliorarea şi chiar vindecarea lor. Insa atunci cand nu este controlat constient (cazul emotiilor benefice puternice, necontrolate) poate declansa acelasi gen de reactii in organism, la fel ca si stresul negativ-distresul.

Stresul negativ sau distresul, este cel la care ne referim de obicei cand vorbim de stres şi care determină efectele negative asupra organismului prin descărcarea hormonilor de stres: adrenalina şi noradrenalina, cortizolul s.a. şi implicit prin apariţia diverselor tipuri de boli.

Răspunsul organismului la stres este numit de Hans Seyle sindrom general de adaptare.
Acesta se manifesta in trei etape: de alarmă, de rezistenţă şi de epuizare.

Prima fază, cea de alarmă, numita şi “de şoc” sau răspunsul “luptă sau fugi”, se manifesta de obicei prin cresterea brusca a tensiunii ateriale (hipertensiune), cresterea batailor inimii (tahicardie), scaderea temperaturii corpului (hipotermie) şi o secreţie crescută de hormoni cortico -suprarenalieni (cortizol, noradrenalina, adrenalina).

Urmatorul stadiu este cel de rezistenţă, in care aparent organismul s-a adaptat la situaţie, insă persistă modificările din stadiul de alarmă. Acest stadiu se menţine, dacă agentul stresor nu a fost oprit, şi se continuă cu stadiul de epuizare in care mecanismele de adaptare ale organismului sunt depăşite, apărand afecţiuni organice ca: boli de inimă, boli digestive (ulcerul gastric şi duodenal), diabetul zaharat, depresia, anxietatea.

Referinte

Hepatita virala B. Hipercolesterolemie

"Am fost diagnosticat in 2008 cu Hepatita virala B si am facut interferon 1 an de zile. Dupa tratamentul cu interferon , viremia a revenit la valori mari si eram disperat ca nu a vut efect tratamentul. Am cautat peinternet si am gasit clinica d nei doctor si am venit la consultatie ca sa incerc si tratamentul naturist. Aveam si colesterol crescut si anlizele proaste la ficat.Dupa 3 luni de tratament analizele s-au normalizat colesterolul este normal si viremia a scazut. am facut tratamentul cuplante asa cum mi-a zis dna doctor si am tinut strict dieta asa cum mi-a indicat dansa si acum sunt multumit."
Constantin, 60 ani

Dischinezie biliara, Constipatie cronica, Anexita

"Am ajuns la cabinetul medical in urma cu o luna, pentru evaluarea starii de sanantate prin biorezonanta, deoarece nu ma simteam bine. Aveam dureri in partea dreapta, nu puteam sa mananc, aveam greata dupa mese si constipatie si o greutate crescuta. Am urmat cu strictete indicatiile doamnei doctor si rezultatele s-au vazut dupa aproximativ 2 saptamani. Nu am mai avut dureri de stomac, nici constipatie, si am pierdut in greutate 9 Kg intr- o luna, prin eliminarea apei. Nu mai am dureri de ovare si s-a reglat mult si ciclul menstrual. Ma simt mult mai bine, mai relaxata, desi muncesc intr-un mediu stresant. De asemenea m-am obisnuit destul de usor cu plantele si regimul alimentar." Diagnostic: Dischinezie biliara, Constipatie cronica, Anexita. Obezitate gr 1 Scurta prezentare a cazului: Pacienta vine la cabinet pentru evaluare biorezonanta. In urma examinarii i se pune diagnosticul de Dischinezie biliara hipotona, anexita, constipatie cronica. Urmeaza un regim alimentar bazat pe fructe si legume, ia tratament cu plante medicinale,extracte din plante si tincturi, ovule vaginale cu propolis, si uleiuri volatile, in urma caruia simtomatologia genitala se remite, se imbunatateste functia digestiva, si scade in greutate semnificativ. Revine la control lunar pentru 2-3 luni, urmand indicatiile primite. Annelise, 24 ani

Ovare polichistice, Amenoree, Infertilitate secundara.

"Am fost diagnosticata dupa mai multe investigatii medicale efectuate de-a lungul a doi ani si jumatate, cu diagnosticul de amenoree si ovare polichistice cu sanse putine de a avea un copil. O colega de serviciu mi-a recomandat sa merg la o policlinica naturista. La sfarsitul lunii iulie mi-am facut programare la aceasta clinica ,la dna doctor, care mi- a prescris un tratament naturist: plante, tincturi, macerate din plante si regim alimentar. In data de 1 august am inceput acest tratament (fara a lua nici un alt fel de medicament farmaceutic) iar menstruatia a venit in data de 12 septembrie, putin cantitativ, dar cu dureri foarte mari. M-am prezentat apoi pentru a doua oara la d-na doctor, care mi-a prescris din nou tratament, dar luat diferentiat inainte si dupa ovulatie. In octombrie am avut programare la un medic ginecolog care mi -a recomandat sa ma prezint in a 14- azi de ciclu pentru investigatii, insa nu a mai fost cazul deoarece mi -am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv. Ecografiile au aratat intr-adevar ca sunt insarcinata. Gandindu-ma acum la cei doi ani in care am urmat un tratament pe baza de progesteron, zi de zi, fara nici un rezultat ma gandesc ca intr-adevar tratamentul pe baza de plante este cel care m-a ajutat sa raman insarcinata". Cristina, 26ani

Spondiloza cervicala. Tenosinovita. Insomnie.

"Prima oara am venit la consult in urma cu cativa ani, pentru ca aveam dureri de cap si insomnii precum si probleme cu spondiloza cervicala. Am urmat tratamentul d-nei dr, bazat pe plante medicinale si produse naturale, asociate cu o dieta specifica, iar dupa 3 luni de tratament si detoxifiere, am avut rezultate incredibile (am eliminat din intestine o tenie de care nici nu stiam), nu mai aveam dureri de cap si nici insomnii. Dupa 2 ani a aparut o noua problema, reumatismul la picioare si am venit din nou la d- na dr pentru tratament naturist, iar dupa 3 luni de tratament durerile aproape au disparut si ma simt bine. Nu iau medicamente alopate dar apelez si la miscare, masaje si alte tratamente alternative, dar nu as renunta la tratmentul de la aceasta Clinica". Diagnostic: Spondiloza cervicala. Tenosinovita. Sindrom dispeptic. Tulburari de premenopauza. Scurta prezentare a cazului: Pacienta vine la controlul medical cu simptomatologie reumatismala agravata in ultimele luni, gastralgii, cefalee cr, meteorism abdominal, anemie feripriva. Urmeaza tratament cu plante medicinale, diete de detoxifiere, produse apicole, alimentatie specifica, in urma careia simtomatologia gastro-intestinala se remite (eliminnand si paraziti intestinali de tipul Tenia), durerile regiunii calcaneene se diminueaza treptat iar durerile cervicale dispar dupa 3 luni de tratament naturist. Nivelul fierului din organism se normalizeaza. Pacienta continua tratmentul naturist, revenind lunar la control. Gabriela, 50 ani

Ateroscleroza coronariana. Hipertensiune arteriala.

" Cand am venit la d na doctor prima oara aveam arterele infundate in procent de 80%, si doctorii mi au recomandat operatie. Mie mi -era frica de operatie asa ca m am dus la dna doctor Pirvu si m-am interesat de tratament naturist. Am facut tot ce mi- a zis dansa, am luat plante am tinut dieta si peste 6 luni am fost la control, si analiza a aratat ca arterele erau infundate acum doar 60 %, iar eu ma simteam foarte bine. Nu le-a venit sa creada doctorilor care mi -au facut analiza , dar eu acum sunt convinsa ca acest tratament naturist m -a ajutat sa scap de operatie" Maria, 74 ani

Ce site est tres interessant et educatif

Ce site est tres interessant et educatif, cette medecine parallele est tres efficace, je vous conseille de prendre rendez-vous avec Dr Parvu comme moi je le fais j'ai eu des resultats exceptionnels.
Patrick

Obezitate gr II, Sindrom dispeptic gastric.

"Am venit la d-na doctor deoarece aveam probleme cu greutatea si cu ciclul menstrual. Am urmat un tratament cu plante medicinale, care m-a ajutat sa mi se regleze ciclul menstrual si am slabit 10 Kg intr-o luna. Pentru aceasta am  urmat un regim alimentar bazat pe fructe, legume si lactate. Am ajuns la concluzia ca daca iti impui anumite lucruri, reusesti sa le faci. De foarte multe ori am incercat sa tin regim, dar dupa o saptamana sau doua, ma lasam pagubasa. Dar daca iti doresti ceva cu adevarat, reusesti. La inceput nu puteam sa iau plantele, spuneam ca nu pot, dar dupa aceea am zis ca daca vreau cu adevarat o sa reusesc.Totul trebuie facut cu mult calm si multa vointa . In prezent sunt multumita si doresc sa mai continui tratamentul." Diagnostic: Obezitate gr II, Sindrom dispeptic gastric, Dismenoree Scurta prezentare a cazului : Pacienta vine la cabinet cu obezitate gr II (greutate 98 Kg, inaltime 1,56 m), tulburari digestive (dispepsie gastrica, meteorism abdominal, tranzit intestinal incetinit) si tulburari de ciclu menstrual (menstre neregulate, dismenoree, menoragie). Face tratament individualizat cu plante medicinale, tincturi si extracte din plante in urma caruia scade in greutate, se regleaza functiile digestive si scade hemoragia din timpul ciclului menstrual. Rezulate bune sub tratament, continua indicatiile, revenind lunar la control pentru urmatoarele 2-3 luni. Roxana, 26 ani